dodano: 2012-11-01
Archiwum
|
Mówią Wieki
Nr 11 (634)
W NUMERZE:
ROZMOWY "MÓWIĄ WIEKI"
KUCHNIA, KSIĄŻKI KUCHARSKIE I HISTORIA. ROZMOWA Z HANNĄ SZYMANDERSKĄ
- 10
KUCHNIA POLSKA: CZAS PRZEMIAN
KUCHENNE IDEOLOGIE
Elżbieta Kaczyńska - 14
CZY ISTNIEJE KUCHNIA NOWOCZESNA? KSIĄŻKI KUCHARSKIE W POLSCE W XIX I XX WIEKU
Izabela Koczkodaj - 18
POLSKA KUCHNIA CHŁOPSKA W XX WIEKU
Anna Grześkowiak-Przywecka - 22
TRAWOŻERNE DZIWAKI, CZYLI JAK JAROSZE UZDRAWWIALI NARÓD POLSKI
Jakub Brodacki - 28
OKUPACYJNY NIEDOSTATEK.APROWIZACJA NA ZIEMIACH POLSKICH PODCZAS OBU WOJEN ŚWIATOWYCH
Stephan Lehnstaedt - 33
NAPOJE I UŻYWKI
RÓWNIA POCHYŁA. KILKA SŁÓW O JAKOŚCI ALKOHOLU W POLSCE XX WIEKU
Paweł Libera - 37
KRÓTKA HISTORIA KAWY I HERBATY W POLSCE XX WIEKU
Barbara Libera - 41
PRL OD KUCHNI
PRZYGODY KULINARNE W PRL
Andrzej Garlicki - 46
KUCHNIA: PRZESTRZEŃ PRYWATNA
Krzysztof Kosiński - 52
POLSKA RZECZPOSPOLITA MIĘSNA
Tadeusz Czekalski - 57
RYBY W PRL
Stanisław Cios - 62
KRYL - FRUTTI DI MARE PRL
Andrzej Kałaska - 65
|